There was an error in this gadget

Sunday, September 26, 2010

Thinking of using broadband?

dear readers,

Thinking of using broadband? Now, Celcom is offering broadband for only RM48. Just click below for further info :)



cheers :)

Tuesday, September 21, 2010

Got X, Got It All with Broadband Raya Promo

dear readers,

thinking of having or changing broadband? Try and see this Celcom Broadband Raya Promo. Just click the URL below :)




thanks,
cheers


* macam2 idea nak tulis kat blog ni tapi malas gile..tengok la nanti2 :)

Into Online Games?

Dear readers,

you guys are into online games? give this a try yah. just click on the URL below :)



cheers~



* lama tak update blog ek.. malas gila. apa-apa pun, klik dan try online game di atas ni ye :)

Sunday, September 5, 2010

Ops sana Ops sini..

Dear readers,

Hari ini setelah selesainya kerja aku, seperti biasa, aku akan singgah mana-mana kedai makan untuk melepak minum sambil bersahur. Biasanya aku dan rakan sejawat aku akan pergi ke kedai tomyam yang selalu kami pergi. Tapi malam ini, entah kenapa, kedai dah tutup. Padahal baru pukul 1.30am kalau tak silap aku. Aku pun menukar venue ke Subaidah tanjung tokong. Aku pun meroger dua lagi kawan aku yang sememangnya sudah melepak di tempat kerja aku dari pukul 11pm lagi.

Jadi, sedang sedap melantak makanan masing-masing, tiba-tiba ada 3@4 kereta polis kelam kabut muncul dari mana entah, berhenti di tengah-tengah simpang empat traffic light yang berhampiran dengan Subaidah itu. Dorang pun keluarkan kon la, pastu nampak macam ada spike (benda tajam-tajam dorang bentangkan kat tengah-tengah jalan) la, pastu ada dua orang 'mata-mata' keluar dari Subaidah tolong dorang jugak. Ingatkan ada kejadian kejar mengejar or tembak menembak, atleast ada aksi yang menarik la kan. Tak pernah lagi tengok aksi polis kita secara live. Hampir semua orang kat Subaidah bangun tengok, dengan ane ane pun nak tengok. (tak tau la ada yang ambik kesempatan tak bayar makanan kan..huhu..) Tunggu punya tunggu, takde apa-apa jadi pun. Setelah 20 minit berlalu, masih lagi tiada apa yang berlaku. Rupanya, ada operasi berlaku lebih kurang 150 meter dari polis yang dekat Subaidah tu. Tak dapat la melihat aksi menarik

Walaubagaimanapun, aku dengan kawan aku sanggup naik moto pusing satu round nak tengok apa yang berlaku. Aku pun parking moto di seberang jalan dari tempat operasi tu. Banyak jugak la penonton awam. Rupanya polis ambush mat-mat rempit. Banyak gila babi moto kena tahan. Banyak jugak la kereta-kereta polis dan jip JPJ. Ada gak 2 lori polis sebab nak angkut moto. Ada jugak beberapa wartawan di tempat kejadian sambil merakam dan mengambil gambar. Time aku sampai, dorang tengah sesi autografi dah (tulis surat saman) dan angkut-angkut moto. Pun terlepas aksi-aksi menarik. Haih.. Lepas menonton dengan hampa selama 30minit, aku pun pulang. Dalam perjalanan pulang pulak, nampak beberapa polis bermoto menahan beberapa moto, aku meredah beberapa road block. Gila-gila. Memang malam ni malam operasi lah ye.

Mungkin dah dekat raya, polis mengambil kesempatan mencari duit raya kot. Haihh... Mulut-mulut.. Tak sayang sungguh mulut ini. Inilah orang kita. Bila buat operasi, kata nak carik duit lebih la, duit raya la. Bila takdak polis, kita duk sibuk kata polis tak buat kerja pulak. Malaysian always gonna be Malaysian :)

Sekian



**kadang-kadang, takut jugak balik rumah naik moto tengah-tengah malam ni. haaa...tengok, punya lama tak update blog, sekali update, banyak betol patah perkataan. setengah orang malas nak baca post panjang-panjang seperti ini kan :)