There was an error in this gadget

Thursday, March 22, 2012

Teater "Manusia Raja Redux" dalam Berita Harian

Hebahan mengenai Teater Manusia Raja dalam Berita Harian bahagian Wilayah hari ini (22/3/2012)








Jangan lupa datang ya. Saksikan teater monolog Teater 'Manusia Raja' Redux


Wednesday, March 21, 2012

Egois!


Janganlah kamu terlalu angkat ego kamu hingga memakan diri sendiri.


tahu semua ada ego, tapi ego lah dengan situasi dan keadaan yang bersesuaian


dan berpada-pada lah ego kamu itu wahai lelaki, wahai perempuan.


cuma menyampai pesanan kepada manusia-manusia dunia


dan ingatan pada diri sendiri.




" Angkatlah egois kamu setinggi langit hingga tiada tercapai dan biar lapisan-lapisan atmosfera membakar dan memakan diri kamu sendiri "





Wednesday, March 14, 2012

Tuesday, March 13, 2012

New post

fineeeeeeeeeeeeeeeeeee.....!!!! Setelah sekian lama tidak mengupdate blog ini, sekarang ni aku update lah ye. since I'm not doing anything in the office, better I start update this blog once in awhile kan untuk mengisi masa yang terlalu banyak yg terluang.


Anyway, for those who doesn't know, blog aku ni di tulis dalam dwibahasa. Jadi, maaf kalau ada yang tersalah cakap mahupun bahasa yang digunakan. Blog aku ini juga pada mulanya bertujuan untuk mengpublish puisi puisi atau poem poem buatan aku sendiri yang loser itu. Biasanya puisi jiwa kacau la kan. Time tu la banyak ilham kan kan kan. Jadi, lama kelamaan tak banyak puisi dihasilkan, aku pun merapu la mana yang patut.

I've already categorize all my types of posts (you can see it on the right of the blog yang segala pentas-pentas tu). Untuk memudahkan pembaca blog, boleh sahaja click mana-mana pentas. Selain itu, ada la list blog blog, lagu dan ikan (dimana anda boleh memberi mereka makan dengan hanya klik pada ikan-ikan tersebut). Well, blog aku ni simple je and I wanna make it as simple as it can. (sebenarnya malas nak tambah benda benda lain).

Nama asal blog ni adalah Kamar Sepi. I've decided to change it sebab.....sebab....sebab.... mcm tak best je kan..heee.... Aku pun bertukar la nama baru iaitu Kamar Gelap. Jadi, Kamar Gelap di pilih untuk nama blog aku ni sebenarnya adalah kerana................................ aku menganggap blog aku ni sebuah kamar/bilik yang penuh mengisi emosi-emosi aku dimana aku meluahkan dengan cara yang berbeza-beza. Gelap pula...............color background blog kan hitam. so, errr....gelap la..............*cricket sound* So, terhasil la blog Kamar Gelap oleh sang pujangga Zool.Ahmad. yay..!! *standing ovation*

haa... Kan dah panjang aku tulis.. Ini yang malas ni, sekali tulis dah macam buat full report reseach marketing dah. Anyway, aku taktau la masih ada tak pembaca blog aku ni since aku jarang gila update. Aku harap, masih ada la yang berminat ikut blog aku ni. *dah mcm artis pulak*. Aku janji, aku akan cuba sedaya upaya aku untuk sering mengupdate blog aku yang gelap ni.



Terima kasih dan selamat membaca :)



Saturday, February 4, 2012

The End




" There's nothing to read. I'll end the story for you "



Monday, January 16, 2012

The Difference



The difference between


alone but not lonely


and


not alone but lonely.


I dont mind being alone but not lonely at all.


but it is painful when I'm not alone, I have people around me but...


I felt very lonely.


I dunno people around me I should call friends, or just people, who dont even care.


Sorry for the emotional post.


sometimes, people who i didnt expect is the people who really cherish friendship.


I dont know who is my friends anymore.


I miss my friends, real friends.







Friday, January 13, 2012

Bodoh!




Kau bodoh!


Bodoh!


perkataan paling sesuai dapat aku menggambarkan diri kau!


Bodoh!


Banyak lagi jalan untuk lupakan seseorang.


aku tau sgt sukar tapi itu bukan salah satu cara nya!


BODOH!


penat dulu aku nasihat kau tapi tengkorak kepala kau keras sgt untuk menerima!



akhir kata, suka hati kau la! Bodoh!!



Monday, January 9, 2012

Penangan Exam!




Jadi gila sat duk setadi dgn Cik Faiz Akmal dan Mior Muneer kat cafe IK


sorang duk baca cerita hantu, sorang duk mengonline, sorang lagi duk setadi satu slide then online (berlaku selama berjam jam, aku lettew)


oh ya, Selamat Tahun Baru 2012


nothing new, same shit every year :)






Exam Freak Show!!




I hope I'm still not too late 'coz tomorrow is my last paper!


YEEHAWW..!!


Anyway, wishing all candidates a very best of luck taking you exams!


Study hard, Study smart :)


p/s: takyah nak sibuk benda lain.. study bagi settle dulu :)