There was an error in this gadget

Wednesday, December 29, 2010

Insomnia Attack!


Kebelakangan ini, sukar untuk aku tidur

Waktu tidur ku sudah terbalik, tidak menentu

Sewaktu mereka mula keluar mencari rezeki, aku baru lelapkan mata

Hari ku bermula pabila bulan mencemburui matahari

.

Badan ku penat

Hati ku lemah

Fikiran ku celaru, buntu

.

Tidurlah wahai Zool

Rehatkanlah badan mu, tenangkan hati dan fikiran mu dengan mimpi-mimpi yang indah

Buang segala masalah buat seketika

Pejamkan mata, lena..........



Sunday, December 26, 2010

Merry Christmas!


HOPE IS NOT TO LATE FOR ME WISHING YOU
A MERRY CHRISTMAS
TO ALL WHO CELEBRATE!!

:)



Sukar dan Semakin Sukar..


Sewaktu mereka merai hasil mereka,
Aku pula terseksa.
Aku hanya bisa tumpang gembira,
Tetapi sedikiti iri juga ada.

Seperti orang-orang tua pernah berbicara,
Tepuk dada, tanya selera.
Aku pula,
Tepuk dahi, padan muka!

Mengeluh tiada lagi gunanya,
Mahu seperti menyerah saja,
Tetapi aku mahu berjaya seperti mereka,
Buat orang tua ku bangga.

Tidak seperti yang aku harapkan,
Hasil yang sebegini,
Bertambah lagi beban,
Tapi, salah kau sendiri!



haaaaihhhhhhhhhh~~~



Tuesday, December 21, 2010

Yummy...

Cheese in every food..

Caramel syrup & drizzle in every drinks..

urrmmm...... :)


Messed Up



Messed Up
Messed Up
Messed Up
Messed Up
Messed Up
Messed Up
Messed Up
Messed Up
Messed Up
Messed Up



This is the least what I expected!


Mencari Diri Sendiri.

Too Tired


Too Exhausted


Too Fed up


I have to find myself again


I need to be alone..


Monday, December 13, 2010

What the fish???


Just saw the newspaper yesterday...

My beloved Selena Gomez with Justin freaking Bieber??

Not the Bieber...!!!


ARGHHH.....!!!!!!



** hope is just a rumor :(



Saturday, November 27, 2010

You know what...



You know what,
I'm too tired.

I always sincere
about my feelings.

well, I'm not perfect.
whether you wanna believe it or not,
but i always been sincere.


out~


Thursday, November 25, 2010

A battle just end, new one just begin!

dear readers,

my final exam just ended
stupid stupid exam this time
anyway,
new battle for me now
going Songkhla, Thailand this evening
for IMT-GT tennis tournament
haven't well prepare
old injury just started again
i'm in pain!

wish me luck!


cheers.

Tuesday, November 23, 2010

Shut this damn eyes!




WUUUUUSAAAAAA.......!!!!




**rubbing my ear**



Monday, November 22, 2010

Not fair!!





every time it comes to me, suddenly is just terribly wrong..




every f*cking time





i guess, silence is the best way



*gun shot*





well, this time, give me the gun and I'll shoot myself..!!







satisfy??

Sunday, November 21, 2010

Penang Bridge Run

dear readers,

balik kerja tadi aku kena hantar barang kat starbux queensbay. byk jalan kena tutup sebab arini Penang Bridge Run. akhirnya paling dekat aku boleh mendekati queensbay ada lah roundabout dekat gold coast resort. kira kira 10-15 minit jalan la kot dari starbux. jadi sambil aku tunggu partner n manager dtg ambil barang2 tu (sekitar hampir pukul 2 pagi), aku tgk punya meriah la org dah start dtg untuk marathon tu. teringat zaman muda2 dulu penah aku lari marathon ni.

aku tak ingat form berapa dulu aku penah join marathon ni.. tapi menarik jugak la dulu.. dulu start kat recsam n habis kat padang minden usm. skg start kat queensbay habis pon kat queensbay rasanya. punya semangat masa mula2 lari.. jogging awal2 dulu. nak kejar org depan then baru pecut.. sekali time selekoh nak masuk jambatan, punya ramai gila orang kat depan, macam semut. terus putus asa. terus stop jog n jalan je. hohoho... menikmati keindahan pagi buta di jambatan pulau pinang.. hahaha...

kenangan yang tak boleh di abaikan, beratur punye panjang kat tandas bergerak tak tahan nak berak. n saat2 berlari pecut 10 meter sebelum garisan penamat dan mengakhirinya dgn penuh bergaya.. :)

on the way balik ke usm, ada segolongan mat rempit bersemangat merempit pulak. bukan kat penang brigde je duk marathon, dorg ni pon bermarathon :)

anyway, good luck kepada semua peserta Penang Bridge Marathon dan juga mat rempit tersebut. setelah makan sebungkus nasi lemak subaidah, waktu untuk tidur. dengan ini, saya mengucapkan selamat mazzzzzZZzzZZZzz..........


p/s: zzzZZZzZzzZZZzzzzZZz...........

Saturday, November 20, 2010

Ini dia..




KEBABBOMMM...!!!





**hati gua berkecai**




Thursday, November 11, 2010

Tips cepat tidur

dear readers,

Ini adalah tips untuk sesiapa yang susah tidur pada waktu malam..
Saya sendiri telah buat kajian selama bertahun-tahun dan hasilnya sama..
Jadi, tips untuk cepat tidur adalah study!
Kadang-kadang study tak sampai satu chapter pon dah boleh terus terlena..
Sangat mujarab bukan!?



:)

cheers!



** congrats!! its my 100th post here in this blog.. lets celebrate... zzZZzzZZzzz...........

Wednesday, November 10, 2010

Hope

I'm not sure yet,
about life,
about love,
about in time.

and I'm sure all will be fine.

:)

Tuesday, November 9, 2010

Badan oh badan

lama gila tak training tennis
semalam training, terus mcm2 sakit

sakit pinggang
sakit paha sebelah kiri
sakit betis sebelah kiri
sakit bahu sebelah kanan
sakit leher sebelah kanan
sakit lengan kanan

dah mcm pakcik2 pergerakan aku...
especially bila nak tunduk or nak angkat barang berat...
oh pinggang ku..
dammit!

:)

Sunday, November 7, 2010

Silents!


~SILENTS..!! I KILL YOU~~
-Achmad The Dead Terrorist-


I HAVEN'T START ANYTHING YET..
DAMMIT!!


err..shall we begin now?

:)

Thursday, November 4, 2010

Selena Gomez - A Year Without Rain





Ooooooooohh
Ooooooooohh

Can you feel me
When I think about you
With every breath I take
Every minute
No matter what I do
My world is an empty place

Like I've been wonderin the desert
For a thousand days ( ohhuh )
Don't know if it's a mirage
But I always see your face, baby

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh

The stars are burning
I hear your voice in my mind ( it's in my mind )
Can't you hear me calling
My heart is yearning
Like the ocean that's running dry
Catch me I'm falling

It's like the ground is crumbling underneath my feet
Won't you save me
There's gonna be a monsoon
When you get back to me
Ohhhh baby

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love (love)
A day without you is like a year without rain
I need you by my side (side)
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh

So let this drought come to an end
And may this desert flower again
And I need you here
I can't explain
But a day without you
Is like a year without rain
Ohhohoh

I'm missing you so much (much)
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side (side)
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh
Ooohh, Ooooooooouuhh


** I wanted to tell you this for a very long time. I think I'm in love with you, Selena... wwwoooahhhh!! :)

*berangan angan* weeeee......

Sunday, October 31, 2010

Vote Us Yah! - Charity Gig in Penang!

Dear Readers,

DIGI is giving away RM10,000 weekly in support to fulfill the ideas which wins the most votes. DIGI will be fulfilling 1 idea weekly for 6 weeks.

Therefore, with RM10,000, we want to hold a charity gig in Penang! This would be an amazing gig that people can never forget. Vote for us and you will have the chance to vote for your favorite band to perform on our gig!! Music and gig lovers our there, help us and Vote for Us yah! :)

Just click the link below. Search for Munira Mhd Rashid




Thanks! :)

Friday, October 29, 2010

Did You Know time....

Did You Know, Donald Duck comics were banned from Finland because he doesn't wear pants.

Did You Know, 40 percent of McDonald's profits come from the sales of Happy Meals?

Did You Know, Coca-Cola was originally green?

Did You Know, It is impossible to lick your elbow.

Did You Know, In Sweden there is a ski-thru McDonalds’.

Did You Know, Mosquitoes have 47 teeth?

Did You Know, Apples are more effective at keeping people awake in the morning than caffeine?

Did You Know, A sneeze travels out your mouth at over 100 m.p.h.?

Tuesday, October 26, 2010

Arrrghhhh...!!!!!!!!!!!!!!!!







hhooooyeeehhhhh!!!! sudah merdeka!! *temporary*













Monday, October 25, 2010

Emosi emosi


ARGHHH...!!!

TAK SEMPAT TAK SEMPAT...





**padan muka zool

Almost there

dear readers,

  • advertising presentation
  • marketing research presentation
  • marketing research assignment
  • pengurusan media assignment (just remembered few hours ago)
due date for all above is this Tuesday. damnnnnnnnn.....!!


cheer~

Did You Know? : Aoccdrnig to rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy

Aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn’t mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe



Wednesday, October 20, 2010

A Nokia Fan?


dear readers,

The new Nokia N8 Smartphone is out in Malaysia. for more info, just click the info below yah guys! :)





cheers~~

Monday, October 11, 2010

If only I can freeze the time..!!

Dear readers,

I know i haven't update this blog for quite some time. Been very busy, I'm mean really really busy. So, this post I'll let you know what gonna happen to me starting this month onwards.

Assignments/Presentation.

Advertising - research assignment ( due date : within 11-15 oct )

Marketing Research - research assignment ( due date : 21 oct )
(presentation on 21 oct)

Service Marketing - research assignment ( due date : 14 oct )
(presentation on 14 oct)

Media Management ( due date : 26 oct )

Cinema Studies ( due date : 12 oct )
(presentation on 12 oct)

Part-time Job.

Starbucks ( every weekend usually Friday, Saturday,
Sunday )

Tennis coaching ( every Sunday 9-11 am )

Side Activities.

Tennis training ( every Monday 6-8 pm, Wednesday 6-8 pm, Saturday 9-11 pm )

Theater training ( every night but not consistent )

Exams.

Mid-term Marketing Research ( 14 oct )

Final examination on November.

Personal Feelings.

disaster, CRUSH!



** Yep, I'm having a blast! urgh!**

cheers

Monday, October 4, 2010

I wanna get free!

I wanna get free,
Riding to the sun,
She never loves me,
Why should anyone.


~ The Vines

Sunday, October 3, 2010

Thinking of using Blackberry?

Dear readers,

Thinking of using Blackberry Curve? Just click the link below :)






Sunday, September 26, 2010

Thinking of using broadband?

dear readers,

Thinking of using broadband? Now, Celcom is offering broadband for only RM48. Just click below for further info :)



cheers :)

Tuesday, September 21, 2010

Got X, Got It All with Broadband Raya Promo

dear readers,

thinking of having or changing broadband? Try and see this Celcom Broadband Raya Promo. Just click the URL below :)




thanks,
cheers


* macam2 idea nak tulis kat blog ni tapi malas gile..tengok la nanti2 :)

Into Online Games?

Dear readers,

you guys are into online games? give this a try yah. just click on the URL below :)



cheers~



* lama tak update blog ek.. malas gila. apa-apa pun, klik dan try online game di atas ni ye :)

Sunday, September 5, 2010

Ops sana Ops sini..

Dear readers,

Hari ini setelah selesainya kerja aku, seperti biasa, aku akan singgah mana-mana kedai makan untuk melepak minum sambil bersahur. Biasanya aku dan rakan sejawat aku akan pergi ke kedai tomyam yang selalu kami pergi. Tapi malam ini, entah kenapa, kedai dah tutup. Padahal baru pukul 1.30am kalau tak silap aku. Aku pun menukar venue ke Subaidah tanjung tokong. Aku pun meroger dua lagi kawan aku yang sememangnya sudah melepak di tempat kerja aku dari pukul 11pm lagi.

Jadi, sedang sedap melantak makanan masing-masing, tiba-tiba ada 3@4 kereta polis kelam kabut muncul dari mana entah, berhenti di tengah-tengah simpang empat traffic light yang berhampiran dengan Subaidah itu. Dorang pun keluarkan kon la, pastu nampak macam ada spike (benda tajam-tajam dorang bentangkan kat tengah-tengah jalan) la, pastu ada dua orang 'mata-mata' keluar dari Subaidah tolong dorang jugak. Ingatkan ada kejadian kejar mengejar or tembak menembak, atleast ada aksi yang menarik la kan. Tak pernah lagi tengok aksi polis kita secara live. Hampir semua orang kat Subaidah bangun tengok, dengan ane ane pun nak tengok. (tak tau la ada yang ambik kesempatan tak bayar makanan kan..huhu..) Tunggu punya tunggu, takde apa-apa jadi pun. Setelah 20 minit berlalu, masih lagi tiada apa yang berlaku. Rupanya, ada operasi berlaku lebih kurang 150 meter dari polis yang dekat Subaidah tu. Tak dapat la melihat aksi menarik

Walaubagaimanapun, aku dengan kawan aku sanggup naik moto pusing satu round nak tengok apa yang berlaku. Aku pun parking moto di seberang jalan dari tempat operasi tu. Banyak jugak la penonton awam. Rupanya polis ambush mat-mat rempit. Banyak gila babi moto kena tahan. Banyak jugak la kereta-kereta polis dan jip JPJ. Ada gak 2 lori polis sebab nak angkut moto. Ada jugak beberapa wartawan di tempat kejadian sambil merakam dan mengambil gambar. Time aku sampai, dorang tengah sesi autografi dah (tulis surat saman) dan angkut-angkut moto. Pun terlepas aksi-aksi menarik. Haih.. Lepas menonton dengan hampa selama 30minit, aku pun pulang. Dalam perjalanan pulang pulak, nampak beberapa polis bermoto menahan beberapa moto, aku meredah beberapa road block. Gila-gila. Memang malam ni malam operasi lah ye.

Mungkin dah dekat raya, polis mengambil kesempatan mencari duit raya kot. Haihh... Mulut-mulut.. Tak sayang sungguh mulut ini. Inilah orang kita. Bila buat operasi, kata nak carik duit lebih la, duit raya la. Bila takdak polis, kita duk sibuk kata polis tak buat kerja pulak. Malaysian always gonna be Malaysian :)

Sekian



**kadang-kadang, takut jugak balik rumah naik moto tengah-tengah malam ni. haaa...tengok, punya lama tak update blog, sekali update, banyak betol patah perkataan. setengah orang malas nak baca post panjang-panjang seperti ini kan :)

Saturday, August 28, 2010

Toothache!

dear readers,

toothache attack again. argh! lubang di gigi sudah semakin besar. pada hal lubang ni sudah lama. malas nak pergi ke dentist. sekarang dah sakit baru kelam kabut nak pergi. dari dulu taknak pergi. selalu menangguh. haih.. sekarang bulan puasa takkan nak pergi dentist kan. kang kumur kumur, tak keluar balik air tu pulak. tapi sakitnya sudah menjadi jadi ni. argh!

one of the things i hate most is going to the dentist! well, dentist is people, not things right. anywho, hate the machine that drills your teeth. argh! the pain. thinking to go after raya but the pain is worsen. for sure raya time i HAVE to eat lots and lots of food. so, kalau dah sakit macam ini, bagaimana mahu menikmati segala juadah. argh!

** kinda feeling lonely pulak..haihh.. hati sepi yang kosong!

Saturday, August 21, 2010

Kekurangan photo

Hey disana,

Aku baru perasan. Blog aku kekurangan gambar. Maklum la, sejak ketiadaan camera tersayang aku, aku dah jarang mengambil gambar. Hp plak tiada camera. Profile picture kat facebook pun pusing pusing gambar yang sama sahaja. Bila-bila, aku cuba mengupload gambar-gambar baru untuk menceriakan blog aku ya...kalau rajin la :p

Friday, August 13, 2010

Truth has been reveal!

selama ini aku dipermainkan rupanya,
alasan dulu hanya untuk permainkan aku rupanya,
aku di perbodoh-bodohkan,
kau disana gembira sakan,
dulu janji buat selama lamanya,
sekarang, kau dan anjingnya!

bangsat!
keji yang kau lakukan sungguh dasyat!
pandai sungguh kau berpura-pura,
pelakon berkelas dunia,
hina, perasaan ku kau hina,
sekarang, baru aku tahu segalanya!

bodoh!
kau juga bodoh zool!
sangat teramat BODOH!


**cuaca sewaktu aku menulis post ini, kilat sambar menyambar, guruh berdentum keras, hujan lebat membasahi bumi, seperti memahami perasaan aku sekarang

Tuesday, August 10, 2010

Happy Fasting Happy Ramadhan Al-Mubarak


Pejam celik pejam celik. Ramadhan dah kembali. Cepat betul masa berlalu bukan? Seingat aku, baru bulan lepas nak plan buat aktiviti macam2 pada bulan ni. Tetiba teringat bulan ni dah start Ramadhan. Huhuhu...

Tetiba teringat balik kenangan2 sewaktu berpuasa pada Ramadhan yang lepas2. Harap Ramadhan kali ini semanis Ramadhan tahun lalu.

Anywho, wanna wish to all the Muslims all around the world a Happy fasting and Happy Ramadhan Al-Mubarak!

Kasihankan Diri Sendiri

rintihan hati di pukul ombak laut,
terpekik melolong tiada siapa yang sahut,
kenapa seperti ini ku dilayan?
kenapa perasaan ini diabaikan?
kasihan.

ku cuba bunuh matikan perasaan,
hilangkan padamkan segala kenangan,
tapi lemah diri ini,
sunyi sepi di dunia ku sendiri.

kau tunjukkan aku cahaya,
kau juga yang musnahkannya,
tertawa kecil disana,
aku yang bodoh tak berguna.

ya Allah, berikan ku kekuatan,
luruskan pemikiran,
tenangkan hati dan perasaan,
aku dan juga dia,
tiada lagi yang perlu ditangisi,
tiada lagi yang perlu disakiti,
aku cuma, kasihankan diri sendiri!



** tiba-tiba idea dtg plak..huhuhu.. enjoy! :)

Wednesday, August 4, 2010

Event of the Year?

hey there fellas.. Pesta Konvo berlangsung lagi seperti tahun-tahun sebelum ini. bagi aku, pesta konvo setiap tahun hampir sama sahaja. tiada yang beza sangat. dari aku kecil sehinggalah tua bangka sekarang ini. yang membuatkan bezanya mungkin orang-orang yang naik ke pentas untuk menerima ijazahnya.

tapi pesta konvo tahun lepas telah terjadinya suatu kisah yang membuat aku takut atau lebih tepat lagi, trauma untuk ke pesta konvo tahun ini. aku sehingga sekarang kurang pasti sama ada kisah yang berlaku itu merupakan kenangan yang indah atau pahit. kadang kala ia sangat manis apabila dikenangkan, kadang kala perit hati ini apabila teringat kembali saat bertemu, berkenal, bergelak tawa dan bersama dia. disinilah bermulanya aku dengan dia pada tahun lepas. oh, sungguh bahagia waktu itu. tetapi hubungan kami berakhir beberapa bulan selepas itu yang aku sendiri tidak jelas apa yang terjadi kepadanya.

walaubagaimanapun, sudah kisah aku sendiri. minggu ini minggu mereka untuk meraikan perjuangan dan pengorbanan mereka selama bertahun-tahun mereka di menara gading ini. aku ingin mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada rakan-rakan ku dan juga semua orang yang berjubah ungu, menaiki pentas untuk menerima segulung ijazah yang kalian impikan selama ini. aku? mungkin tahun depan. InsyaAllah :)

sekian

** malas nak cerita banyak² sgt al-kisah dahulu. pedih weh :p

Sunday, August 1, 2010

30 Seconds To Mars - Closer To The Edge




**everyone going crazy these days. is like the end of the world

Friday, July 30, 2010

memories!

suddenly, all the memories flashing in my head....... although i've been treated like that now! and yet still clueless




:(

Tuesday, July 27, 2010

Yayy...!!! Hachhiuu!!

hey guys..!!! atlast, internet already installed at home.. so i can online all the time. for those who knows me very well, this kinda big deal for me okay. and i'm pretty excited about it.. yay!! soo excited...got internet now..........online all the time.........internet........ excited..........all the time..........no sleep............just online..........so yah.............hmm.................* logout *





:)

Monday, July 19, 2010

Menebas, mari menebas

hey fellas... just got back from playing golf with my KmaK buddies in Bertam. the last time we had golf session wasss...... cant remember when.. few months back i think, in Sungai Petani. so, we decided to try in Penang Golf Resort, Bertam for today golf session.

this time, everyone improve.... ok fine, maybe just slightly but still an improvement right :) anywho, it was fun and everyone got super tan. getting darker and darker. dammit!!

cheers :)


**nightmare..oh nightmare.. dont we suppose to have sweet dreams bout the person you like instead of nightmares :(

Sunday, July 18, 2010

Healthy life style..

hey guys.. trying to do something healthy now.. but kinda freaking hard.. not gonna announce it yet till i totally cured :p so for now, just wish me luck yah.. :)


**miss cc.. :'(

Monday, July 12, 2010

Missing Part 2 =(

Orientation has already started and Uni life coming soon. Afraid I will be forgotten. Afraid feelings will not be the same like it used to be. I can't predict the future. All I can do is hope and hope for colorful, beautiful and happy ending in this chapter of mine. Well, who doesn't want happy ending right?

Anywho, I really miss texting session, talking on the phone before sleep session, movie (including sneaking to one theater to other theater) session, wake up call session, russell peters jokes session, sushi session and a lot other session that we didn't get to do.

BUT, sometimes i feel that i'm the only one who feel this way. haizzz.... it's alright. i'm used to it though. miss miss someone so much!

World Cup ended. Spain new champion! hell yeah! half of Spain first eleven are Barcelona players :)

cheers~~

Sunday, July 11, 2010

Missing! :'(

Almost two weeks now. Feels like forever. miss the sofa session, mamak session, hard rock session, hang out near Naza Hotel session, laugh and sad session, working session, dissing Jay session, karaoke session. miss miss miss so much :( Hope time will fly so fast till November.

Friday, June 18, 2010

Is it today the day??

hope today goes according to plan and gonna be fun fun day :)

Thursday, June 17, 2010

Yeah, atlast..!! I know...

yeah fellas.. yeahhh, i know. its been awhile i didnt update any of my facebook, myspace and also this blog... i think its been like 2 months i didnt update anything to be precise.. kinda lazy want to go online.. sorry!

anywho, as you all know, i'm working in starbucks as part-time now (if you guys read my previous post). so now i'm just busying myself with work in starbucks. most of my time, i spend it in starbucks. guess i just wanna unwind my thoughts, to stop thinking or dreaming that i'm not supppose to think. plus i made cool and crazy friends :)

so, i guess my activity for this month is work and work before the semester starts. i'll try my best to keep update in facebook and this blog yah... :)

lastly, happy World Cup! Go Brazil Go! :)

cheers~

Monday, April 26, 2010

Sane Subjects

atlast, after so many attempts to upload this video, i succeded..muahahaha....
anywho, its been awhile i din update this blog..
i bet there are bunch of viewers waiting patiently for me to update yah..
ehehehe...
actually, to many stories i wanted to write but since i need to study for my exams, i think i just wanna highlight only my 2 latest activities...

first, i've been start working part-time in starbux gurney tower..
so frens out there, jemput jemput la datang..hehehe..
yah i noe, people busy with study, i'm busy working.
its ok tho.. i guess i have to practise time management from now on..
so far i'm enjoying working there..all the staffs are very nice :)
thx to diana, adam n jay, the only frens who come to visit me..hehehehe


secondly, last saturday 24/04/2010 is Penang World Dance Day in USM, Penang..
my frens n i did a piece called Sane Subjects or Ugly Deadly Sins (the organizer name us)..
thx to all my frens who came that i had invited.... hold on, they neva came..hmm....
anywho, after weeks of training, injury, happy n sad moments, i present to u, the Sane Subjects..
enjoy the video (below)..

tc~ :)


Kembali

Kini ku kembali!

Wednesday, April 14, 2010

Kamar Sepi

kamar sepi
hati sendiri
dia pergi
kawan sejati.

kamar sunyi
sunyi lagi
sunyi sepi
aku sendiri.

dia pergi
kau pergi
mereka pergi
kenapa pergi?

sahabat pergi
kasih pergi
semua pergi
kenapa pergi????

oh kamar sepi
sepi sekali~

Friday, April 9, 2010

Pemergian duke

hari ini, saat ini, telah pergi nya seorang rakan ku yg gila lagi ku sygi..
seorang ahli KmaK yang terakhir..
wlaupun aku tidak merestui pemergian beliau, beliau pergi jugak..
aku akur..haihh...hilang lagi seorang kawan aku..
suh keja kat penang tak mau!!!
arghhh!!!.
huhuhu...all the best bro!!


Wednesday, April 7, 2010

next :: versus Real Madrid


4 - 1 (6-3)



MESSI THE MAGICIAN!


Friday, April 2, 2010

CINR Sempoi Sempoi Selalu


Dengarkan Campus Internet Radio (CINR) USM.
Isnin sampai Jumaat, bermula pukul 9 pagi - 5 petang
dan disebelah malam pukul 9-11 malam

ym nya - cin_radio@yahoo.com

* slot aku setiap jumat 3-5 ptg.. jgn lupa dengar ye :)

**cakap pasal DJ radio ni. aku ingin mengucap takziah kepada keluarga din beramboi. Al-Fatihah..

Thursday, April 1, 2010

Sehari bersama BR31

::SEMALAM::

semalam pada tanggal 31mac2010, merupakan hari bersama baskin robbin. actually, tkde la sehari. ada la 7 jam.. huhu... yup², bekerja 7jam di baskin robbin semlm sempena diskaun 31% tu.. kawan aku meminta pertolangan sebab tak cukup staf.. so aku on je.. atleast dapat la duit sikit kan.. dari pkl 1030 pg smp 530 ptg, orang tak berhenti² dtg beli eskrim.. byk plak tu.. aku tak paham betol manusia dgn eskrim ni. tak kena brain freeze mahu pon mual bila makan eskrim byk sgt ke? huhu..

di sebelah malam pula, ingat nak sambung buat asgmnt. tapi saja mau online kejap kat fesbuk. saja nak update sikit².. sekali member aku upload gmbr² waktu sekolah dulu.. ini adalah sebahagian gambar² tersebut




hahahahaha.....bila tgk balik gmbr², gelak sorang² aku dibuatnya.. kebetulan malam tu plak, budak sekolah aku pon tgh online.. haaa, apa lgi, semua rancak bersembang.. cerita balik kenangan² dulu time sekolah. ada yg aku dah lupa pon, tapi disebabkan semalam, semua benda dah di refresh kembali..hahaha...gelak smp naik 6 pack perot aku.. gila sungguh kawan² aku ini. terbantut asgmnt aku..

....................................................................................................................................................................

::HARI INI::

Barcelona seri ar plak..tapi takpe. kat Nou Camp dorang akan belasah arsenal.. tapi tanpa puyol n pique plak.. aduhai.. takde defen la plak dorg. nak harap milito n marquez? huhhh...heheh... jadi, adakah toure akan jadi defen kembali seperti champion league season lepas?? mungkin sejarah berulang kembali :)

anywho...hari ini takde apa sgt berlaku.. cuma ptg td, akhirnya aku dah bagi hadiah kat dia.. tertangguh begitu lama akhirnya bagi jugak.. haih.. nasib baik dia suka..huhu..

skg ni aku akan cuba menghabiskan asgmnt aku yg tertangguh jugak ni. esok dah nak kena anto..mampos aku...argh....!!! dimanakah kau wahai idea.. ok la...chalo dulu..

*end*

** lagu break even kat blog ini..mari menyanyi.. thx to aeisha joharry.. hehehe..

Tuesday, March 30, 2010

Jijik akan diri sendiri

hectic weekend has past. hoping will forget things that i dont want to remember. well, it worked....for awhile. haizz.. i guess i have to bared with it till it permanently erase. do i want it to be erase actually? haih.. no idea. let time do its magic.

anywhooo, selection has finished. actually, i dun call it a selection coz abit frustrating with the attendence. so, i did ice-breaking, centralized training and tryouts. i have couple of players in my mind. hope i know what i'm doing though.

....................................................................................................................................................................

::HARI INI::

sewaktu aku menaip post ini, hujan begitu deras di luar. teringat akan kejadian siang tadi. terasa jijik sekali akan diri aku. jeritan pertolongan di panggil tapi aku buat tidak endah. aku pun tidak tahu kenapa aku berbuat sedemikian. mungkin aku panik langsung pergi.

atau mungkin aku berdendam kerana pernah beberapa kali aku di tempat dia, tetapi orang diri kiri kanan aku tidak hiraukan aku. bodoh sekali aku. ini bukan diri aku. biasanya aku bukan begini. tidak tahu kenapa aku bertindak begitu. sepanjang perjalanan pulang aku rasa tidak selamat. teringat akan orang yang meminta pertolongan itu.

arghh....jijik jijik jijik sekali aku terasa.

ya Allah ya tuhan ku, ampuni la dosa hambaMu yang hina ini. aku pon tidak mengerti kenapa aku begini. aku doakan orang itu selamat sentiasa.

*jijik lagi hina*

Friday, March 26, 2010

Cuba lupakan

Disaat ini ku cuba lupakan segala perkara yang membuat aku hilang akal, hilang arah, hilang kewarasan diri. Cubaan ini di isi dengan aktiviti² seperti tenis. Hampir setiap hari aku berjaya turun ke gelanggang tenis untuk beraktif semula dengan karier tenis ku ini (hebatkah??)

Aktiviti yang lain yang aku cuba lakukan adalah menghabiskan tugasan² yang di beri oleh pensyarah. Ok, yang ini belum aku mula tapi.........yela², aku nak buat la nie...... Haizz....

Walaubagaimanapun, beberapa hari lalu telah berlaku suatu peristiwa yang menggembirakan aku. Keadaan itu cuman berlaku tidak lebih dari 5 saat. Walaupon hanya 5 saat, tapi sudah cukup untuk membuat ku tersenyum lena dalam tidur. Oh tidak, aku tidak langsung menaruh harapan apa². Aku mungkin hanya rindu.

Oh ya, aku dah tukar lagu baru kat blog terchinta ini. Kings Of Leon gak. Cuba teka lagu apa?? Ayuh berkaraoke kita.........~~~!!!!!! :)


*tamat*

Tuesday, March 23, 2010

Hot FM Big Jam 2010







Hot FM Big Jam telah berlangsung pada 6Mac 2010 di Padang Kota Lama, Pulau Pinang.

Aku lambat samapai..Waktu aku sampai, Stacy yang baru perform.. Then aku blah time Hujan baru nak perform.. So, ini la gmbr2 yang sempat aku amik.. Thx to my Meet Uncle Hussain friends.

time ni jugak saat2 akhir aku berlepak dgn AG COCO.. Selepas ini dia tak main untuk Hujan dah.. katanya dapat kerja kat Qatar ke mana ntah.. tapi middle east la.. all the best AG.


for more photos please click here

* aku baru timbang berat badan aku td.. argh...~~ tambah 1kg...tidakkkk....~~~