There was an error in this gadget

Wednesday, December 23, 2009

hari aku hari mereka

6 hari 5 malam aku bersama mereka, bercuti.. byk berjalan gelak tawa melompat gembira.. sungguh lama tidak bercuti bergembira seperti ini.. hilang segala duka buat seketika.. tapi sambil bergembira kenapa masih aku ingat akan dia.. kenangan yg tidak bisa aku lupa.. setiap perbuatan, penglihatan, pendengaran aku mengingatkan akan dia..sedih ketika bergembira..

mujur kawan kawan gila aku ada.. sungguh gila dan sewel mereka.. membuatku ketawa sehingga kejang perut aku dibuatnya.. pabila aku ingat kembali kenangan yg masih segar di kepala hotak aku ini, aku ketawa ketawa kecil bersendirian.. pabila berkumpul kawan kawan gila ku ini, bercerita dan ketawa besar kami semua.. ya tuhan, kekalkan hari hari aku begini..amin!

tapi waktu cemburukan aku.. minggu depan mulalah perjuangan aku kembali di menara gading.. tempat dimana masa depan aku ditentukan (kata mereka). tempat dimana untuk aku berjuang untuk membuat orang tua ku senyum bangga. 3 semester sudah berlalu, senyum mereka masih tidak kelihatan. aku alpa.. mudah alpa.. "berubahlah" perkataan yg sering diluahkan oleh orang tuaku.. ZOOL, BERUBAHLAH!!

entah bila lagi boleh bercuti seperti yg lepas ini.. katanya july akan datang akan ke bandung pula.. harap semua berjalan lancar, duit pon lancar :p tapi skg perlu konsentrasi dan ketenangan fikiran.. aku berharap kebahagian semester lalu akan kembali di semester depan ini..

Thursday, December 17, 2009

Away lagi???

dear viewers,

i'm gonna be away again for a week..after a week in perth, aussie, now i'm goin to phuket, thailand in few hours...

yeahhhhh!!!!!!!!

be update this blog after a week..
take care n enjoy ur days :)

Monday, December 14, 2009

Aku Memendam!

kenapa setiap degupan jantung aku masih memanggil nama mu?
kau ada dengar?

kenapa nama mu yg ku jerit dalam mimpi aku?
kau ada dengar?

kenapa mimpi di siang hari masih ada kamu?
kau ada rasa?

kenapa aku masih melihat kau dimana mana?
kaukah itu?

kenapa aku masih menaruh harapan?
kenapa?
kenapa?
kenapa?

kau berdiam!
aku memendam!

result oh result!

my f*ck up result..
arghhh...!!!!

I'm back people!!!
















atlast, after 1 week in perth, australia, i'm back in penang..
macam2 pengalaman telah di lalui..
tournament pon team aku sampai ke semi final je..
dapat la award most improve tennis team..
tak dapat medal, dapat award tu pon jadi la..
hahaha...

the culture, the environment, the people are very nice...
expecially the beach..hahaha.. ( u noe wat i mean) :p
sampai kena sunburn ni..
dah hitam legam jadi nya..
kulit sudah mula mengelupas..

terlalu byk cerita kalau aku nak tulis..
kang panjang plak post ni n memboringkan anda semua...
so senang citer, tgk saja la photos2 yg di upload di sini...
if u guys wanna see more photos, please view my fb :)

good to be back!
next trip, phuket on the 17th dec :)

Friday, December 4, 2009

Cinta Sempurna ke?

hapuskan saja mereka,
yang membuat kau duka,
buat sakit hati saja.

mereka yang bersahaja,
buat kau bahagia,
erat pegang tangan,
ikat tali persahabatan.

cinta itu sempurna dinda,
hanya umatNya saja berdusta!

**sebenarnya ini comment aku tulis dalam blog salah satu kawan aku. tetiba macam menarik saja untuk aku post disini..hahaha :)

Perth, here I come!!


Aku baru sahaja di beritahu pada khamis lepas (3/12/09) bahawa team tenis usm akan di bawa ke pertandingan INDIAN RIM UNIVERSITY ASEAN GAMES 2009 di Perth, Australia. setelah dua hari aku berhempas pulas untuk arrange semuanya, akhirnya, kami akan berlepas ke Perth pada sabtu (5/12/09) ini.

mata ku kuyu, badan ku layu, aku kepenatan demi mereka itu.. penat gila..tak cukup tidur. mata pon dah sepet sebelah..haha.. akhirnya, semua telah selesai tapi ini baru permulaan. medan peperangan kami akan harungin 7/12/09 nanti. WISH US LUCK GUYS!!

tiba masa aku mengundur diri, berehat untuk aku pergi. akan berjumpa lagi, seminggu dari hari ini. selamat tinggal tanah airku. akan ku kembali nanti!

p/s : maaf lama tidak mengupdate. agak sibuk mencari rezeki. hahaha..