There was an error in this gadget

Tuesday, March 30, 2010

Jijik akan diri sendiri

hectic weekend has past. hoping will forget things that i dont want to remember. well, it worked....for awhile. haizz.. i guess i have to bared with it till it permanently erase. do i want it to be erase actually? haih.. no idea. let time do its magic.

anywhooo, selection has finished. actually, i dun call it a selection coz abit frustrating with the attendence. so, i did ice-breaking, centralized training and tryouts. i have couple of players in my mind. hope i know what i'm doing though.

....................................................................................................................................................................

::HARI INI::

sewaktu aku menaip post ini, hujan begitu deras di luar. teringat akan kejadian siang tadi. terasa jijik sekali akan diri aku. jeritan pertolongan di panggil tapi aku buat tidak endah. aku pun tidak tahu kenapa aku berbuat sedemikian. mungkin aku panik langsung pergi.

atau mungkin aku berdendam kerana pernah beberapa kali aku di tempat dia, tetapi orang diri kiri kanan aku tidak hiraukan aku. bodoh sekali aku. ini bukan diri aku. biasanya aku bukan begini. tidak tahu kenapa aku bertindak begitu. sepanjang perjalanan pulang aku rasa tidak selamat. teringat akan orang yang meminta pertolongan itu.

arghh....jijik jijik jijik sekali aku terasa.

ya Allah ya tuhan ku, ampuni la dosa hambaMu yang hina ini. aku pon tidak mengerti kenapa aku begini. aku doakan orang itu selamat sentiasa.

*jijik lagi hina*

Friday, March 26, 2010

Cuba lupakan

Disaat ini ku cuba lupakan segala perkara yang membuat aku hilang akal, hilang arah, hilang kewarasan diri. Cubaan ini di isi dengan aktiviti² seperti tenis. Hampir setiap hari aku berjaya turun ke gelanggang tenis untuk beraktif semula dengan karier tenis ku ini (hebatkah??)

Aktiviti yang lain yang aku cuba lakukan adalah menghabiskan tugasan² yang di beri oleh pensyarah. Ok, yang ini belum aku mula tapi.........yela², aku nak buat la nie...... Haizz....

Walaubagaimanapun, beberapa hari lalu telah berlaku suatu peristiwa yang menggembirakan aku. Keadaan itu cuman berlaku tidak lebih dari 5 saat. Walaupon hanya 5 saat, tapi sudah cukup untuk membuat ku tersenyum lena dalam tidur. Oh tidak, aku tidak langsung menaruh harapan apa². Aku mungkin hanya rindu.

Oh ya, aku dah tukar lagu baru kat blog terchinta ini. Kings Of Leon gak. Cuba teka lagu apa?? Ayuh berkaraoke kita.........~~~!!!!!! :)


*tamat*

Tuesday, March 23, 2010

Hot FM Big Jam 2010







Hot FM Big Jam telah berlangsung pada 6Mac 2010 di Padang Kota Lama, Pulau Pinang.

Aku lambat samapai..Waktu aku sampai, Stacy yang baru perform.. Then aku blah time Hujan baru nak perform.. So, ini la gmbr2 yang sempat aku amik.. Thx to my Meet Uncle Hussain friends.

time ni jugak saat2 akhir aku berlepak dgn AG COCO.. Selepas ini dia tak main untuk Hujan dah.. katanya dapat kerja kat Qatar ke mana ntah.. tapi middle east la.. all the best AG.


for more photos please click here

* aku baru timbang berat badan aku td.. argh...~~ tambah 1kg...tidakkkk....~~~

Tahukah anda.....

Semalam iaitu 22mac2010 merupakan hari bersejarah buat aku.. Sebab apa? Sebab semalam merupakan hari Isnin pertama yang aku menghadiri semua kelas plus training tennis disebelah petang.. Muahahaha.... kelas aku yang bermula seawal 8-10 pg, kemudian 12-1 tghari dan yang terakhir 2-4 ptg. manakala latihan tenis pula 5-7.30 ptg. Fuh~~~ first time weh... Kalau tak, mesti ada lubang sana sini.. Keje nak ponteng je.. Kadang tu cuti sendiri. *shuhhhh jgn kecoh²*

Apabila bercakap mengenai sejarah, (selain dari sejarah yang aku buat *bangga diri* ) tahukah anda dimana hari ini juga hari bersejarah buat seseorang yang terkenal di tanah air dari tahun 60an sehingga kini dan mungkin sampai bila²..

Ceritanya bermula selepas latihan tenis aku.. Selepas latihan aku bersama rakan² lepak minum di salah sebuah kedai mamak yang berdekatan. Sedang aku membincangkan beberapa projek akan datang (mcm buat business plak). aku terlihat berita utama yang disiarkan. Bertita tersebut mengenai Allahyarham P.Ramlee. berita itu menceritakan sejarah beliau sama ada sebagai seniman ataupon sebagai seorang manusia biasa.. Aku tak menumpukan sgt kat berita tu.. Sebab sibuk bincangkan projekkan *hidung tinggi*. Tapi aku pelik kenapa tiba² berita utama menyiarkan cerita P.Ramlee.

Masa pon berlalu, aku balik rumah, bersihkan diri pastu beberapa jam lepas tu aku keluar lagi lepak di mamak yang berlainan. Selalunya kat kedai mamak mesti dorang pasang wrestling la, bola la, mostly sukan la kan.. Kadang tu ada yang tunjuk berita or muvie mat saleh apa² la. Tapi yang aku terkejutnya, semalam kat kedai mamak tu pasang cerita P. Ramlee. Buat pertama kalinya dalam sejarah aku lepak kedai mamak, mamak tu pasang cerita P.Ramlee. Cerita Hang Tuah plak tu. Taktau la sengaja atau tidak disengajakan. Tapi selalunya kalau cerita tu bosan, pasti ada orang suh tukar ke channel sukan. tapi tiada seorang pon yg mintak tukar sehingga la cerita itu habis.

Aku pon terus memelikkan diri aku.. Kenapa hari ini byk P.Ramlee kat tv sampai mamak tu pon pasang cerita P.Ramlee kat TV2. aku pon balik dan check kat internet.. Rupa-rupanya, semalam iaitu 22mac 2010 merupakan tarikh lahir Allahyarham Tan Sri Dr. P.Ramlee. Terasa malu+terharu+seronok bila aku dapat tau. Cmner la aku taktau nie. (Tapi tak terkejut pon sebab aku susah nak ingat besday orang termasuk diri aku sendiri. )

Mungkin bagi sesetengah orang benda ini biasa sahaja. Tapi bg aku, this is huge mannnn.... P.Ramlee adalah idola aku.. Sehingga sekarang, tiada seorang pon kat Malaysia boleh ganti beliau. So, itu je aku nak btau.. :)

Untuk mengetahui biodata, gambar², senarai filem dan lagu P.Ramlee, sila klik disini

Sekian.

* gila panjang aku menulis. huhuh..

Sunday, March 21, 2010

Exhausted

Let go of my hand,
Can't you see that we're done,
Don't just pretend,
Walk away and you're gone!!

Friday, March 19, 2010

Tears

Tears from the heaven,
Tears from the skies,
It's not a burden,
It's just my eyes..

Sunday, March 14, 2010

Selamat Tidur

Selamat malam sayang,
Bawa kau terbang,
Bersama mimpi yang indah,
Mencipta suatu kisah.

Selamat tidur kasih,
Ditemani bintang-bintang,
Dibawah bulan terang.

Janganlah kau bersedih,
Mimpi mu akan ku hadir,
Menjadi sang penyeri,
Mewarnai mimpi,
Tidak mungkin ku pergi.

Bukalah mata mu,
Cahaya siang kini kembali,
Bermula kisah baru,
Dimimpi setia aku menanti.

Saturday, March 13, 2010

Bunuh atau dibunuh??

Apa sudah terjadi dengan dunia ini? Zaman skg, manusia sudah mahu berlagak seperti tuhankah? Makin masa berlalu makin mereka hilang fikirankah? Sudah tiada pegangan agamakah?

Begitu senang sekali mereka membunuh sesuka hati tidak kira muda atau yang tua, yang kecil mahupun yang besar. Mereka ini siapa untuk menamatkan nyawa manusia2 itu?

Dipijaknya, ditetaknya, dipukulnya, dirogolnya, dihentamnya, dibalingnya, ditumbuknya, ditendangnya, dan akhir sekali, dibunuhnya.

Aku sedih berlinang air mata melihat di berita, di suratkhabar, setiap hari pasti ada yang dibunuh. Kalau bukan akibat perang atau bom, akibat orang2 gila hilang siumannya. Mereka yang dibunuhnya pula golongan yang tidak terdaya. Paling sedih, kanak2 yang baru melihat dunia, baru mengenal ABC, baru mengenal apa erti kehidupan..

Haruskah segala persengketaan, perbalahan di akhiri dengan pembunuhan? Kadang-kadang, takut aku nak keluar rumah dengan keadaan dunia yang begini! haizz..

*sedih

Sunday, March 7, 2010

New post?

Yah Yah I know... Its been awhile I didn't create new post :p Actually there's a lot I wanted to write but my head kinda mess up this few weeks.. So, I cant really think straight and express it with words but plenty of shits I wrote in my scrap book though.. Sorry guys.. Just hang in there..

Keep on update with me blog :) Maybe new poem or song will be post soon.. No body knows :p

cheers!