There was an error in this gadget

Wednesday, December 23, 2009

hari aku hari mereka

6 hari 5 malam aku bersama mereka, bercuti.. byk berjalan gelak tawa melompat gembira.. sungguh lama tidak bercuti bergembira seperti ini.. hilang segala duka buat seketika.. tapi sambil bergembira kenapa masih aku ingat akan dia.. kenangan yg tidak bisa aku lupa.. setiap perbuatan, penglihatan, pendengaran aku mengingatkan akan dia..sedih ketika bergembira..

mujur kawan kawan gila aku ada.. sungguh gila dan sewel mereka.. membuatku ketawa sehingga kejang perut aku dibuatnya.. pabila aku ingat kembali kenangan yg masih segar di kepala hotak aku ini, aku ketawa ketawa kecil bersendirian.. pabila berkumpul kawan kawan gila ku ini, bercerita dan ketawa besar kami semua.. ya tuhan, kekalkan hari hari aku begini..amin!

tapi waktu cemburukan aku.. minggu depan mulalah perjuangan aku kembali di menara gading.. tempat dimana masa depan aku ditentukan (kata mereka). tempat dimana untuk aku berjuang untuk membuat orang tua ku senyum bangga. 3 semester sudah berlalu, senyum mereka masih tidak kelihatan. aku alpa.. mudah alpa.. "berubahlah" perkataan yg sering diluahkan oleh orang tuaku.. ZOOL, BERUBAHLAH!!

entah bila lagi boleh bercuti seperti yg lepas ini.. katanya july akan datang akan ke bandung pula.. harap semua berjalan lancar, duit pon lancar :p tapi skg perlu konsentrasi dan ketenangan fikiran.. aku berharap kebahagian semester lalu akan kembali di semester depan ini..

Thursday, December 17, 2009

Away lagi???

dear viewers,

i'm gonna be away again for a week..after a week in perth, aussie, now i'm goin to phuket, thailand in few hours...

yeahhhhh!!!!!!!!

be update this blog after a week..
take care n enjoy ur days :)

Monday, December 14, 2009

Aku Memendam!

kenapa setiap degupan jantung aku masih memanggil nama mu?
kau ada dengar?

kenapa nama mu yg ku jerit dalam mimpi aku?
kau ada dengar?

kenapa mimpi di siang hari masih ada kamu?
kau ada rasa?

kenapa aku masih melihat kau dimana mana?
kaukah itu?

kenapa aku masih menaruh harapan?
kenapa?
kenapa?
kenapa?

kau berdiam!
aku memendam!

result oh result!

my f*ck up result..
arghhh...!!!!

I'm back people!!!
















atlast, after 1 week in perth, australia, i'm back in penang..
macam2 pengalaman telah di lalui..
tournament pon team aku sampai ke semi final je..
dapat la award most improve tennis team..
tak dapat medal, dapat award tu pon jadi la..
hahaha...

the culture, the environment, the people are very nice...
expecially the beach..hahaha.. ( u noe wat i mean) :p
sampai kena sunburn ni..
dah hitam legam jadi nya..
kulit sudah mula mengelupas..

terlalu byk cerita kalau aku nak tulis..
kang panjang plak post ni n memboringkan anda semua...
so senang citer, tgk saja la photos2 yg di upload di sini...
if u guys wanna see more photos, please view my fb :)

good to be back!
next trip, phuket on the 17th dec :)

Friday, December 4, 2009

Cinta Sempurna ke?

hapuskan saja mereka,
yang membuat kau duka,
buat sakit hati saja.

mereka yang bersahaja,
buat kau bahagia,
erat pegang tangan,
ikat tali persahabatan.

cinta itu sempurna dinda,
hanya umatNya saja berdusta!

**sebenarnya ini comment aku tulis dalam blog salah satu kawan aku. tetiba macam menarik saja untuk aku post disini..hahaha :)

Perth, here I come!!


Aku baru sahaja di beritahu pada khamis lepas (3/12/09) bahawa team tenis usm akan di bawa ke pertandingan INDIAN RIM UNIVERSITY ASEAN GAMES 2009 di Perth, Australia. setelah dua hari aku berhempas pulas untuk arrange semuanya, akhirnya, kami akan berlepas ke Perth pada sabtu (5/12/09) ini.

mata ku kuyu, badan ku layu, aku kepenatan demi mereka itu.. penat gila..tak cukup tidur. mata pon dah sepet sebelah..haha.. akhirnya, semua telah selesai tapi ini baru permulaan. medan peperangan kami akan harungin 7/12/09 nanti. WISH US LUCK GUYS!!

tiba masa aku mengundur diri, berehat untuk aku pergi. akan berjumpa lagi, seminggu dari hari ini. selamat tinggal tanah airku. akan ku kembali nanti!

p/s : maaf lama tidak mengupdate. agak sibuk mencari rezeki. hahaha..

Monday, November 30, 2009

The Catalan - Still Unbeaten..!!








BARCELONA vs REAL MADRID
1 - 0

Sunday, November 29, 2009

Kepenatan Melanda..!!

berada di tenis court sejak 9 pagi sampai la 5 petang..
menjaga participant2 tenis penang open untuk mereka practise..
penat sungguh..
pabila sudah selesai tugas, aku mau pulang untuk beristirehat..
rupanya sekeluargaku keluar dan aku tidak membawa kunci rumah..
akhirnya keluar ke cc jugak aku..
ada mesyuarat pula pukol 8 nanti..
sangat la penat mata lebam akibat tidak cukop tidur..
mlm nanti mau bersengkang mata pula mau menonton Barcelona vs Real Madrid..
besok pukol 8 pagi harus ada di tenis court lagi..
aduhaii...
tetapi perkara yang paling memberangsangkan aku dan membuat aku ketawa sorang2 waktu lunch break di restoran khaleel td adalah.....pemain2 tenis dari south korea makan nasi briyani..
seumor hidup aku, inilah pertama kali aku lihat org korea makan nasi briyani..
hahahahahahahahah :)
apa2 pun, malam nanti perlu bersemangat..
GO BARCELONA GO!!

selamat tidur dunia!

semoga mimpi itu lebih indah dari realiti dunia..
semoga aku bahagia di sana..
tiada sengketa, duka yang harus ku redah..
selamat tidur, mimpi yang indah indah!

Saturday, November 28, 2009

hard rock!


rocking hard tonite...

bergumbira, menari melompat, jeritan semangat...
bersama rakan2 maksiat...
hilang segala duka..
walaupun hanya sementara..
tapi besok kena bangun pagi..
bekerjalah lagi :)

mood: penat tapi gumbira!

Friday, November 27, 2009

P:S I Love You Soundtrack


The Pogues - Love You 'Till The End

I just want to see you
When youre all alone
I just want to catch you if I can
I just want to be there
When the morning light explodes
On your face it radiates
I cant escape
I love you till the end

I just want to tell you nothing
You dont want to hear
All I want is for you to say
Why dont you just take me
Where Ive never been before
I know you want to hear me
Catch my breath
I love you till the end

I just want to be there
When were caught in the rain
I just want to see you laugh not cry
I just want to feel you
When the night puts on its cloak
Im lost for words dont tell me
All I can say
I love you till the end



**one of my favorite movie..through this movie also where I found her..
and now, i lost again in this so call 'love'
dedicate this song to her

August Rush Soundtrack again




Lyrics | Steve Erdody and Jonathan Rhys Meyers - Elgar / Something Inside lyrics



** was shivering cold listening to this song..
it reminds me of someone and i miss her :(

August Rush Soundtrack


Steve Erdody and Jonathan Rhys Meyers - Break

I break, I borrow, I live, I loose
I break, I'm hollowed, I'm dead, confused
I'll find you

What is love and what's it for
I'm stuck outside an open door
And no one's come to get me yet
I never got a second bet
I'm welcomed to your fantasy
If only she was make-believe
Oh what is love and what's it for?
Oh take me back and do me more
Ooh take me back and do me more

I break, I borrow, I live, I loose
I break, I'm hollowed, I'm dead, Confused
I'll find you

Once you're here you're never gone
Oh, once you're here you're never gone
I fall from in out the cold
A piece of me that I can't hold
I love you as I loose you more
I break outside this open door
Catch me as I wash away
Oh, catch me as I wash away
Ooh, catch me as I wash away

I break, I borrow, I live, I loose,
I break, I'm hollowed, I'm dead, confused

I break, I'm hollowed, I'm dead, confused
I'll find you

Selamat Hari Raya Aidiladha!!

seperti biasa, sejak dua tahun yang lalu (seingat aku la) , aku merasakan bosan pada hari raya aidilfitri dan aidiladha.. entah mengapa. ini jugak termasuk hari jadi aku sendiri.. aku juga tertanya tanya..adakah kehidupan kau semakin bosan..?? semua ternanti nanti dan bergembira pada hari raya dan hari lahir mereka, tetapi aku tidak..

sekarang ini pun seluruh keluarga ku pulang ke kampung sebentar menziarah saudara disana.. tetapi aku tidak pergi dan berada di rumah seorang diri bersama blog ini.. aku merasakan lebih tenang aku bersendiri sekarang ini bersama dilema dan mood yang aku hadapi sekarang.. mungkin peristiwa yang berlaku beberapa hari sebelum hari raya qorban ini tiba menjadi faktor utama keadaan aku jadi begini..


Lastly, happy aidiladha to people who celebrate it :) semoga semua bahagia di samping keluarga tercinta sambil menjamah rendang2 dan makanan yang ada :)

Lately

Lately,
I feel lost and vulnerable,
in this dull life of mine,
alone by myself from time to time,
although in a crowded place,
I'm invisible to their naked eyes.

Lots of friends I have,
but feels as if I have none,
good and bad relationships I've been through,
but everything has gone and it's done.

Lately,
I just wanted to cry,
no tears comes out,
shouting, screaming I have tried,
only can hear it in my head,
laughing is impossible for me now,
and smile slowly fades away.

I'm back on the ground,
crawling in this empty world,
like a missing toddler,
looking for his mother,
and he knew, surely, no where to be found.

Stay Together

Tears and laughter
Together we will get through
Emotional and stress
Together we will get through
Anger and unsatisfied
Together we will get through

We are like lovers
But lovers in friendship
Stronger than others
Because we are together

Maybe certain things are untrue
Maybe certain things are unexplained
But brothers always in my heart
Cherish it and feel the friendship

Sometimes we forget
Sometimes we are lost
Hopefully by staying together again
Nothing will tear us apart!!

Malas!

Apakah aku ini manusia?

Apakah tujuan ku disini?

Hanya hidup sementara,

Tidak lama langsung pergi.


Ilmu yang mereka kejar tidak akan mati,

Serata dunia mereka pergi,

Dari celik mata hingga tertutup kembali,

Terus menerus mempelajari,

Tapi aku MALAS!


Rezeki disana sini,

Halal haram berlumba mencari,

Demi anak, isteri atau diri sendiri,

Dari terbit hingga terbenam matahari,

Tapi aku…MALAS!


Persahabatan dan percintaan,

Yang baru dan yang lama,

Penuh tangisan dan gelak tawa,

Datang dan pergi,

Tapi aku MALAS!

MALAS!

MALAS dengan semuanya!


Kiniku ingin sendiri,

Bersantai di tepian pantai,

Kedengaran suara ombak,

Tenang dan sepi,

Aku menunggu MATI!

Kekasih Gelap!

Kau yang hadir ketika ku duka,
Ketika hatiku gundah,
Ketika ku tidak punya siapa.

Wah, cahaya kau sungguh indah,
Bersama bintang² sekelilingmu,
Sentiasa membuat hatiku ceria,
Dan tenang setenangnya,
Aku puja kau oh kekasih.

Kau yang hadir ketika terbenamnya matahari,
Ketika suasana menjadi kelam,
Dimana kau tempat ku luahkan segalanya,
Lepaskan semuanya,
Kau dan aku tidak pernah punya rahsia.

Akan tapi kau kadang menghilang,
Sewaktu langit tidak mengizinkan cahayamu menerangiku,
Janganlah kau pergi wahai sang bulan,
Setialah sentiasa,
Pada manusia hina ini…!!!

Cinta Itu Ada?

Cinta itu ada?
Pasti ada!
Tapi biarkan ia sembunyi,
Menjadi teka teki.

Cinta itu ada?
Pasti ada!
Tapi aku mau lari,
Dari disakiti lagi.

Cinta itu ada?,
Pasti ada!
Tapi penat rasa,
Akibat luka lama.

Cinta itu ada?,
Pasti ada!
Belum ada sesiapa,
Bisa memilikinya!

Broken Angel

An angel fell down to the earth,
From the heaven above the sky,
With the broken wings and broken heart,
She’s lost nowhere to go.

Until a human came,
Plain and unwanted,
Seeing the broken angel,
Trying to save and heal her with his love.

She never speak,
She never tries,
She did not change,
But she feels safe and loved.

Love is a very powerful word,
And unexplainable,
It can be pain as hell,
Or it can be warm till the end.

With the touch of his hands,
With the touch of his heart,
Hopefully she will heal,
Her wings and her heart.

She flew away happily,
To the heaven with the rest of the angels,
Leaving the human,
Left unwanted..again!

One day she came back,
This time as a beautiful white angel,
They kiss they hug,
They are together now,
Their love become stronger,
And she never came back to the heaven..forever

4 Tahun

4 tahun,
Kita berkenalan,
Mencipta satu hubungan,
Sebagai kawan.

4 tahun,
Kau disana aku disini,
Bertemu dan berpisah,
Hidup berasingan.

4 tahun,
Kita berkongsi cerita,
Gelak tawa bergumbira,
Tapi pelik, hati ini terseksa.

4 tahun,
Aku coba mendekatimu,
Kau menolak,
Aku coba menyayangimu,
Kau mengelak.

4 tahun,
Aku menunggumu,
Kau hampir hilang dalam diriku,
Tapi ku tetap menunggu,
Menanti kasih mu.

old poems

hey viewers...
poems yang aku post ni actually aku buat dah lame...
the last poem i did was last year i think..
still amateur tho..hahaha..
tapi harap u guys enjoy reading it..
and yes, all comes from my heart n my past experience..

have fun and thanks..

Wednesday, November 25, 2009

Welcome!

welcome to my first very own blog...
after so many years of thinking, consider, finally it happens..
although i'm not gonna online that often, but i'll try my best to keep this blog updated..
this blog will be using malay and english language..
the objective of this blog is to share pictures, articles, poems, etc to the viewers out there..
the wonderful part is, all came from my heart :)
so, hope all the lovely people who view this blog will enjoy the article n pictures :)




take care n thanks very much!
:)